Timp de citire: 5 minute

Alegerea fotografului pentru eveniment

Alegerea fotografului pentru eveniment! De unde incepem?  Pentru orice eveniment, găsirea unei persoane potrivite pentru a surprinde momente speciale și memorabile este esențială. Cu toate acestea, destul de des se întâmplă să ai de unde alege dar să nu ști de unde să începi.Alegerea fotografului pentru eveniment

Aveți nevoie de un fotograf?

Conferință, cocktail,  nuntă sau botez?

Dacă ați început să căutați recent unul, probabil că ați realizat ce sarcină descurajantă poate fi, deoarece există mii de fotografi de a alege. Iată câteva sfaturi de care să  țineți cont atunci când alegeți fotograful evenimentului.

Să începem cu începutul….

Asigurați-vă că aveți un loc și dată înainte de a trimite o solicitare unui fotograf. Un fotograf sau un cameraman va dori să știe unde este evenimentul tău și când, astfel încât să poată oferii  infomații concrete. Exista posibilitatea să fie ocupat sau să nu fie disponibil pentru deplasări.

Să ne cunoaștem…

Relația cu fotograful este una destul de intimă. Până la urmă prin micul obiectiv va surpinde emoții pe care puțin le văd.Indiferent de eveniment, pentru ca totul să fie excat cum îți dorești va fi nevoie de puțin timp să va cunoașteți. Deasemenea trebuie să vorbiți și să stabiliși înainte de eveniment o mică strategie. Răsfoiți fotografi de la alte evenimente pentru a avea o idee de inspirație.

Cunoașteți bugetul…

 Acesta este primul pas în reducerea opțiunilor pentru un fotograf profesionist. Când vă planificați bugetul, țineți minte durata evenimentului. Este un cocktail de patru ore sau o conferință de cinci zile? Dacă aveți un buget limitat,precizati asta și stabiliti prioritățile pentru ziua sau zilele vizate. Astfel poate reușiți chiar și cu un buget limitat să surprindeți momentele cheie.

Decideți stilul fotografic…

Majoritatea evenimentelor sunt fotografiate cu scopul de amintire, pentru a avea un album la modul general cu participanții la eveniment.De obicei, aceasta include și fotografiile clasice, sau zâmbitoare, care sunt minunate pentru a avea amintire de la eveniment.

Dacă intenționați să utilizați fotografiile pentru alte scopuri, cum ar fi marketing pentru utilizarea în site-uri și broșuri, atunci este posibil să doriți ca fotograful să surprindă imaginile într-un stil ușor diferit, mai comercial.

Alegerea fotografului pentru eveniment…

Priviti portofoliul lor inainte de a stabilii ceva.

În aceste zile, majoritatea au cel puțin o parte din portofoliul pe site-ul lor, ceea ce face foarte ușor să le revizuiți activitatea trecută. Când vă uitați la portofoliul lor, luați notă de tipurile de fotografii pe care le fac. Cât de bine fotografiază locurile de evenimente, precum și de cât de dinamice pot fi fotografiile lor.

Aflați despre experiența lor cu evenimente de aproximativ aceeași dimensiune ca ale dvs.

Lăsați-i să știe câte persoane așteptați la evenimentul. Dacă planificați un eveniment corporate și fotograful pe care l-ai gasit a acoperit doar evenimente gen nunți, botezuri zle de nastere si alte evenimente de familie, acesta nu ar fi cele mai potrivite pentru tine. 

 

Asigură-te că ai o chimie bună cu fotograful tău.

În cele din urmă, este important să fie o relație bună între dvs. și fotograful dvs., deoarece veți lucra cu ei pe durata evenimentului. Aveți încredere în abilitățile artistice ale fotografului? Rețineți că vor interacționa și cu participanții la eveniment la un anumit nivel, așa că veți dori să fiți sigur că fotograful este în general, o persoană prietenoasă cu bune abilități sociale.

Odată ce aveți toate informațiile de mai sus, este timpul să vă angajați fotograful!

Simplu?Alegerea fotografului pentru eveniment …